Winnaar Participatie Flevopenning 2018.jpg
16 apr 2018 Winnaars Flevopenningen 2018 bekendgemaakt tijdens Ondernemersgala

Zeewolde, 14 april 2018 -  Tijdens de 14e editie van het Flevopenningen Ondernemersgala zijn de winnaars van de drie winnaars van de Flevopenningen bekend gemaakt. De winnaars zijn: Tanis Food Tec uit Lelystad (Flevopenning TOPonderneming), CameraNu.nl van Urk (Participatie Flevopenning) en Avant Arte van student Curtis Penning (Windesheim Flevopenning voor de beste Comakership 2018).

In aanwezigheid van circa 450 ondernemers en bestuurders werden de prestigieuze penningen uitgereikt door Flevolands gedeputeerde Economische Zaken Jan-Nico Appelman (TOPonderneming), Froukje de Jonge, voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (Participatie) en Elly van Wageningen, wethouder van de gemeente Lelystad (Comakership). De presentatie van het Ondernemersgala was in handen van musicalartieste en presentatrice Antje Monteiro.

Het Flevopenningen Ondernemersgala wordt sinds 2004 georganiseerd is daarmee de langstlopende georganiseerde ondernemersactiviteit in Flevoland. De uitreiking van de Flevopenningen is inmiddels een jaarlijks terugkerende Flevolandse traditie. De partners van het Flevopenningen Ondernemersgala 2018 zijn: Provincie Flevoland, Windesheim Flevoland, Flevoland Werkt!, Gemeente Zeewolde en VNO-NCW Midden.

Vijf excellente ondernemingen

Dit jaar waren er vijf ondernemingen door hun Bedrijfskring of gemeente genomineerd voor de Flevopenning Toponderneming. Ieder genomineerd bedrijf is onlangs bezocht door de hoofdjury die bestaat uit: J.N.J Appelman – gedeputeerde provincie Flevoland (voorzitter); E. Baens – Rayondirecteur Advies Zakelijk Groot Amsterdam en Flevoland;  J. Koers – Bestuurslid VNO/NCW – MKB Flevoland; F.G. Hoekstra – Entrepreneur; C. Maenhout – Heemraad Waterschap Zuiderzeeland; G. Snippe – Directeur BioBrass en winnaar TOPonderneming 2017

De vijf genomineerden voor de Flevopenning TOPonderneming 2017 waren: TrafficBuilders (Almere); Tanis Food Tec (Lelystad); Elshof Organic Fruit (Dronten); The Potato Company (Emmeloord) en BEVRI Banden en Velgen (Zeewolde).

TOPonderneming Tanis Food Tec

Winnaar Tanis Food Tec ontwikkelt innoverende machines voor de voedselindustrie en doet aan productinnovatie voor de bakkerij, zuivel- en zoetwarenindustrie. Zij verkoopt en onderhoudt niet alleen machines maar biedt een totaal concept. Juryvoorzitter Jan- Nico Appelman zei dat Tanis Food Tec een stevig bedrijf is, dat de laatste jaren sterk groeit op de internationale markt. Het vervult een toonaangevende rol in de voedselindustrie en werkt voor gerenommeerde multinationals.

Tanis Food Tec vervult een toonaangevende rol in de voedselindustrie. Food Tec besteedt aandacht aan duurzaamheid door continu te kijken of het proces en de machines efficiënter kunnen werken. Daarbij staat de klant voorop “als er iets niet goed gaat kijken we eerst naar ons zelf”, zo benadrukt Tanis Food Tec.

Participatie

Dit jaar werd voor de derde keer de Participatiepenning van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland  uitgereikt. Dat is de onderscheiding voor het maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijf dat zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden heeft in het kader van de Participatiewet en de banenafspraak. Meer banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat is het doel van de banenafspraak tussen de sociale partners en het kabinet. De ambitie is om in tien jaar 125.000 extra banen realiseren in Nederland. Voor Flevoland betekent dit 845 extra banen in 2018, waarvan 555 banen bij het bedrijfsleven en 290 bij de overheid. Zes bedrijven waren door hun gemeente voorgedragen voor de Participatiepenning 2018, het waren: De Nieuwe Bibliotheek (Almere);  - Stichting De Basisz (Zeewolde);  Knipscheer Infrastructuur (Dronten); Huvee Meubels (Emmeloord);  CameraNu (Urk en Hajé Restaurants en Hotels (Lelystad).

De jury van de Participatiepenning 2018 was als volgt samengesteld:  Froukje de Jonge – RWF-voorzitter en juryvoorzitter; Hannie van Loon – Regiomanager UWV; Johan Tijink – winnaar van de Participatie Flevopenning 2017; Rob Ton  – Werknemersvertegen-woordiger namens Werknemersorganisatie CNV; Martine Schuijer  – Werkgeversvertegenwoordiger VNO-NCW.

CameraNu.nl winnaar Participatiepenning

De jury was unaniem over de winnaar van de Participatiepenning 2018: foto- en videospecialist CameraNU.nl.  Juryvoorzitter Froukje de Jonge zei: “CameraNu laat zich niet voorstaan op hun sociale beleid. Ze vinden het normaal om het personeelsbestand een afspiegeling te laten zijn van de maatschappij. Daarbij benaderen zij mensen positief en spreken ze over ‘mensen met mogelijkheden’ als het gaat over mensen met een arbeidsbeperking.”

CameraNu.nl is een jong bedrijf dat een open leerklimaat biedt waarin de mogelijkheden van de medewerkers centraal staan; de werkzaamheden en werkplekken worden aan de mogelijkheden van de betreffende werknemers aangepast. Ook is er ruimte om klein te beginnen en de werkzaamheden langzaam uit te bouwen.

Comakership

Tijdens het Ondernemersgala werden ook de genomineerde studenten van Hogeschool Windesheim Flevoland in het zonnetje gezet. Het was voor de vijfde keer dat de Flevopenningen voor het succesvolste Comakership werden uitgereikt. Een Comakership is een opdracht op hbo-niveau die studenten zelf werven, uitvoeren of opleveren bij een bedrijf of (overheids)instelling. Het is dé manier voor studenten om door het intensieve contact met het werkveld een goede aansluiting op de arbeidsmarkt te krijgen.  Uit tien kandidaten werden de volgende drie Comakerships genomineerd: Avant Arte - Commerciële Economie (student Curtis Penning); Jong Ondernemen/KUMA Projects – Engineering (studenten Jens Bergsma, Teun Laarakker, Valiant Beekes, Gerard Hannink); Duurzame teelt op braakliggende grond – Bedrijfskunde (studenten Odile Özertem en Danny Hensen).

De jury van de Windesheim Flevopenning voor de beste Comakership 2018 bestond uit: wethouder van Lelystad - Elly van Wageningen;  directeur gespecialiseerde zorg van Coloriet - Ron Dekker; VNO/NCW Flevoland - voorzitter Hajé de Jager;  directievoorzitter van Rabobank Almere - Ugur Özcan en directeur publiekszaken van de Gemeente Almere  Martijn - Rengeling.

Avant Arte winnaar Beste Comakership

De jury wees comakership Avant Arte van Curtis Penning aan als winnaar omdat: “Dit Comakership heeft een origineel en creatief product opgeleverd met een solide businessplan. Curtis Penning heeft innovatiekracht laten zien door buiten de kaders te durven denken en heeft ondernemerschap getoond, zodat hij zijn idee extra kracht kon bijzetten. Het resultaat is van grote meerwaarde voor de regio en de branche.” Het is niet de eerste keer dat Curtis Penning met zijn Avant Arte in de prijzen viel. Eerder werd zijn Instagramaccount Avant Arte door de Huffington Post uitgeroepen tot ‘2nd most influential art account’ en Apple benoemde de Avant-Arte app tot ‘favourite new app’. Samen met zijn zakenpartner Chrisian Luiten staat hij inmiddels genoemd in de prestigieuze Forbes 30 under 30, de lijst van veelbelovende en aanstormende Europeanen onder de dertig jaar.

23 apr 2018 Buren ontmoeten BurenBuren ontmoeten Buren
25 apr 2018 Open Coffee XLOpen Coffee XL
25 apr 2018 Aan de slag met Win4AllAan de slag met Win4All
 
Agenda / evenementen

Algemeen nieuws

Kaart_20_Omleiding_Biddingringweg_Fase1_20170801.jpg
20 apr 2018 Afsluiting N305 Biddingringweg
Afsluiting N305 Biddingringweg
Winnaar Participatie Flevopenning 2018.jpg
16 apr 2018 Winnaars Flevopenningen 2018 bekendgemaakt tijdens Ondernemersgala
Winnaars Flevopenningen 2018 bekendgemaakt tijdens Ondernemersgala
OVDD - Flevopenningen gala 2018.jpg
14 apr 2018 Winnaars Flevopenningen namen prijzen in ontvangst tijdens Flevopenningen gala
Winnaars Flevopenningen namen prijzen in ontvangst tijdens Flevopenningen gala
meerpaalplein-21.jpg
11 apr 2018 Terrassen 's avonds uurtje langer open
Terrassen 's avonds uurtje langer open
logo_OMFL.jpg
5 apr 2018 Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland bv wordt ingericht voor de toekomst.
Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland bv wordt ingericht voor de toekomst.
VNO-NCW-MKB-en-UAVG.jpg
3 apr 2018 VNO NCW en MKB pleiten voor betere wettelijke basis UAVG
VNO NCW en MKB pleiten voor betere wettelijke basis UAVG
mr.drs.-m.c.g.-keijzer - foto Rijksoverheid.jpg
30 mrt 2018 Staatssecretaris Mona Keijzer reikt Flevopenning Toponderneming 2018 uit
Staatssecretaris Mona Keijzer reikt Flevopenning Toponderneming 2018 uit
Secretariaat OVDD 2018 ©FotostudioWierd.jpg
28 mrt 2018 Aanpassing in verenigingsmanagement OVDD
Aanpassing in verenigingsmanagement OVDD
16 mrt 2018 Wie leert hen de taal en de praktijk?
Wie leert hen de taal en de praktijk?
Antje Monteiro Flevopenningen 2018.jpg
7 mrt 2018 Antje Monteiro presenteert Flevopenningen Ondernemersgala 2018
Antje Monteiro presenteert Flevopenningen Ondernemersgala 2018
rp-12.jpg
6 mrt 2018 Poort van Dronten krijgt parkmanagement
Poort van Dronten krijgt parkmanagement
flevopenningen.jpg
4 mrt 2018 Kaarten Flevopenningen nog tot 15 maart voordeliger
Kaarten Flevopenningen nog tot 15 maart voordeliger
logo gemeente dronten.png
16 feb 2018 Gemeente Dronten start pilot Database Lokale Ondernemers
Gemeente Dronten start pilot Database Lokale Ondernemers
Flevolandse voedselondernemers op Food Tour in Amersfoort.jpg
12 feb 2018 Samen aan de slag met Flevolands voedsel
Samen aan de slag met Flevolands voedsel
Flevopenningen gala 2017.jpg
2 feb 2018 Flevopenningen Ondernemersgala in de Ravelijn Zeewolde
Flevopenningen Ondernemersgala in de Ravelijn Zeewolde
Ondertekening Manifest Lelystad Airport @Fotostudio Wierd.jpg
30 jan 2018 Manifest Lelystad Airport ondertekend
Manifest Lelystad Airport ondertekend
180123 delegatie Floriade web.jpg
29 jan 2018 Dronten denkt actief mee over Flevo - Floriade
Dronten denkt actief mee over Flevo - Floriade
Noordersluis OVDD.png
22 jan 2018 6 en 7 februari stremming Noordersluis
6 en 7 februari stremming Noordersluis
kennis delen.jpg
22 jan 2018 Beroepenmarkt on Tour 2018
Beroepenmarkt on Tour 2018
OVDD_winaars ondernemersprijzen website.jpg
7 jan 2018 Ondernemersprijzen Dronten bekend
Ondernemersprijzen Dronten bekend
Laatste foto's
OVDD_bedrijfsbezoek_LevelOne_Swifterbant_15_.jpg Bedrijfsbezoek LevelOne 29-03-2018

Contact

OndernemersVereniging de Driehoek
info@ovdd.nl

Secretariaat

Tineke Stuifzand
Parksingel 61
8256 GG Biddinghuizen
T 06 - 82 69 59 70

IBAN: NL59ABNA 0471288160

Volg ons

  • Twitter
  • Facebook

Sitemap

Home
Netwerken
Belangenbehartiging
Actueel
Over OVDD
Leden
Contact
Inloggen Mijn OVDD

Lid worden

Investeer vandaag nog in een interessant netwerk van ondernemers in uw eigen gemeente Dronten: word lid van de OVDD!

Nu lid worden

Suggesties

Heeft u suggesties voor de OVDD? Of heeft u nieuws voor op de website? Laat het ons weten via info@ovdd.nl

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren