Ondernemers helpen ondernemers

Coronacrisis 2020
Sinds het coronavirus Nederland heeft bereikt, hebben alle inwoners te maken met maatregelen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te verminderen. Delen van het land zijn op slot gezet en dit raakt veel ondernemers.

Ons bereiken veel geluiden van ondernemers die het moeilijk hebben en creatief zoeken naar nieuwe kansen om te kunnen blijven ondernemen. Om te blijven opkomen voor personeel en voor de samenleving en de economie draaiende te houden. Andere ondernemers willen juist iets doen voor een ander, bijvoorbeeld in de vorm van een gratis consult, inzet van eigen expertise of gewoon als manusje van alles. Op deze pagina brengen wij ondernemers uit de gemeente Dronten bij elkaar.

Het betreft hier 'corona-gerelateerd' vraag en aanbod.
 


Hulp gevraagd:


* Fulltime/parttime baan gezocht (03-04-2020)
Hardwerkend en enthousiast
Als therpeut/ZZP-er mag ik ook helaas door de opgelegde beperkingen vanuit het Ministerie mijn werkzaamheden niet meer uitoefenen voorlopig. De financiële regeling is voor mij niet voldoende om mijn vaste kosten (zakelijk/privé) af te dekken, dus ik ben op zoek naar een fulltime/parttime baan om het financiële gat te kunnen dichten. Ik ben ook boekhoudkundig onderlegd (PDB en MBA), ben in het bezit van geldig EHBO-diploma en Medische Basiskennis en uiteraard mijn vakgerichte opleidingen op HBO-niveau. Wie kan er een hardwerkende, enthousiaste vrouw gebruiken die graag haar schouders ergens onderzet en positief is ingesteld? Evt. na deze coronaperiode ook parttime in te vullen.....  

Monique Baak, Praktijk MtoB, Natuurlijk Herstel & Vitaliteit (praktijkmtob@gmail.com)

* HR-baan gezocht (02-04-2020)
Als eigenaar van EQUESS corporate coaching, merk ik dat mijn werkzaamheden aardig teruglopen. Er is ruimte om tijdelijk e.e.a. financieel op te vangen, echter heb ik geen idee hoe lang dit gaat duren. Daarom wil ik alvast inzetten op de toekomst en ben ik op zoek naar een tijdelijke parttime baan (mag ook op ZZPbasis). Mijn achtergrond is HR en ik zou graag in de regio Flevoland, Gelderland, Overijssel, Amsterdam werkzaam willen zijn als HR adviseur/coördinator/businesspartner.

Graag wil ik natuurlijk mijn bedrijf laten bestaan en laten groeien in de toekomst. Dus als ik een baan kan vinden voor 2 á 3 dagen in de week, heb ik nog genoeg tijd om mijn bedrijf voort te zetten. Weten jullie of er bij bepaalde bedrijven een soortgelijke vacature is of komt? Zou je deze vraag kunnen uitzetten bij familie, vrienden, kennissen? Jullie hulp is zeer welkom en als ik jullie kan helpen, dan uiteraard doe ik dat graag.

Jeanette Kok, EQUESS (info@equess.nl)


Hulp aangeboden:


* Telefonisch Spreekuur (20-03-2020)
Gratis fiscaal en financieel advies

Als voorzitter van de OVDD zal ik de komende weken van maandag tm vrijdag van 15.00 tot 17.00 een telefonisch spreekuur houden. Heeft u vragen, zorgen of andere zaken waar u met mij over wilt spreken kunt u mij bellen. Vanuit mijn professionele achtergrond als fiscaal en financieel bedrijfsadviseur kan ik u wellicht op weg helpen bij vragen/problemen die bij u leven met betrekking tot uw bedrijfsvoering in deze crisistijd.
Martien Hermans, Voorzitter OVDD / ADFA Bedrijfsadviseurs
06-54202831, info@adfabedrijfsadviseurs.nl

* Administratief en belastingen (20-03-2020)
Telefonisch advies gratis, inhuur betaald

Ik kan eventueel hulp bieden bij belastingzaken of als er personeel op de administratie uitvalt om toch hun boekhouding op orde te houden. Zoekt u advies hierin, dan kan ik gratis en vrijblijvend kort advies verstrekken per telefoon of e-mail.
Jeannette Schilder-Bastiaan, 3B administratie Bastiaan,
https://www.3b-administratie.nl/

* Oplossen van (acute) liquiditeitsproblemen (20-03-2020)
De eerste twee uur bestaan uit gratis advies, daarna maatwerk

Wij helpen ondernemers met:
- inzicht geven in, en oplossen van, (acute) liquiditeitsproblemen;
- het invullen van liquiditeits- en exploitatiebegrotingen zodat je grip krijgt en houdt;
- het kijken naar de middellange en lange termijn (wat gebeurt na de crisis?);
- strategie voor de toekomst;
- levensvatbaarheids-onderzoek voor je bedrijf.

Ferdinand Zomerman, Claassen, Moolenbeek & Partners (06-23022774)
http://www.ferdinandzomerman.nl/corona

* Stressverlichtend (20-03-2020)
Gratis coaching-gesprek om even stoom af te blazen
Veel stress en de muren komen op je af, bel gerust voor een coachinggesprek
Irene Miltenburg, BuitenVitaal
http://www.buitenvitaal.nl

* Mentoring (20-03-2020)
Eerste afspraak gratis
Als je als ondernemer even wilt sparren over de (nabije) toekomst. Om je ideeën en uitdagingen te bespreken met een onafhankelijke ondernemer. Niet financieel, fiscaal of juridisch (of allemaal een klein beetje) maar meer gericht op jou als ondernemer en je visie op de toekomst. De eerste Afspraak gratis, daarna maken we afspraken voor de toekomst. Overige begeleiding kan voor 50% in aanmerking komen voor subsidie van Horizon.
Cor Spronk, Mentor en Spreker (06-53321934)
http://www.corspronk.nl

* Thuiswerken (21-03-2020)
Gratis advies
Wil je samenwerken met je collega's op afstand, via thuiswerken van Microsoft Office365 Business of Essentials? Worstel je met de vraag hoe je dat dan kan doen? Met een paar gratis tips kan ik je op weg helpen. Bijvoorbeeld met samen werken in bestanden, zoals je dat in februari nog deed aan 1 bureau. Of praten, elkaar zien en tegelijk in je programma's werken. Stel je vraag en we gaan samen even kijken hoe dat zo makkelijk mogelijk kan. Ik ga er dan vanuit dat je al gebruik maakt van Office365 de bedrijfsvariant. Mail me even, dan neem ik contact met je op.
ArendJan te Velde, Flevoict. a.tevelde@flevoict.nl

* Bedrijfsveiligheid en crisismanagement (21-03-2020)
Gratis advies aan geraakte bedrijven
Als bestuurslid van de OVDD en Drontense ondernemer help ik in deze vervelende periode graag andere ondernemers. Vanuit AVAQ ben ik werkzaam als veiligheidsexpert en kunnen bedrijven en organisaties bij mij terecht voor vraagstukken op het gebied van bedrijfsveiligheid, denk hierbij aan: crisismanagement, veiligheid op de werkvloer, extra te nemen veiligheidsmaatregelen etc. AVAQ geeft grip op risico’s en geeft in deze periode gratis advies aan ondernemers die momenteel hard geraakt worden door het Corona virus. Mocht u ondersteuning zoeken op het gebied van bedrijfsveiligheid neem dan gerust contact op, wij helpen graag.
Harry de Jong, AVAQ
https://www.avaq.eu

* De Angstexpert (21-03-2020)
Gratis mentorgesprek, 30 minuten
Angst kan je in zijn greep houden in deze tijd. Doordat je in de overlevingsmodus schiet, staat je creatieve brein op een laag pitje en zie je alleen maar doemscenario's. Hoe ga je daarmee om. Wat kun je zelf doen om deze spanning weer los te laten, zodat je vanuit meer ontspanning weer helderder kan nadenken en mogelijkheden ziet. Ik bied een gratis gesprek aan van max 30 minuten om je wat handvatten te geven om mentaal meer ontspanning te voelen en daarmee als gevolg je ook fysiek beter te voelen. Mail me om een afspraak te maken. Ik zal van maandag t/m donderdag tussen 16:30 - 17:00 uur deze tijd vrij houden.
Joke Straathof, De Angstexpert (joke@deangstexpert.nl)
http://www.deangstexpert.nl

* Vragen over overheidsmaatregelen? (22-03-2020)
Gratis voor ondernemers
Ondernemers kunnen zich aanmelden bij MKB Doorgaan. Niet alleen wanneer u vragen hebt over de diverse ondersteuningsmaatregelen die o.a. de landelijke overheid, banken, kredietverstrekkers en gemeenten recent hebben aangekondigd, maar ook als er andere problemen spelen binnen uw onderneming. Wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met u op om uw vragen te beantwoorden en - indien nodig - volgt een vervolggesprek met een bedrijfskundige (tijdelijk alleen telefonisch of via Skype). Onze dienstverlening is gratis voor ondernemers.  
Jeroen Koster, MKB Doorgaan
http://www.mkbdoorgaan.nl

* Communicatie van uw bedrijf (30-03-2020)
Gratis coachinggesprek
De crisis kan ú wellicht ook helpen? U heeft waarschijnlijk nu meer tijd om AAN uw bedrijf te werken ipv VOOR. Wanneer heeft u voor het laatst rustig de tijd genomen om eens goed na te denken over de visuele communicatie van uw bedrijf en de beleving die u úw klanten geeft? Wat wilt u nou écht graag uitstralen? Hoe zijn de kernwaarden/kwaliteiten en is de boodschap gevisualiseerd die bijdragen aan de eerste 'professionele' indruk van úw bedrijf bij klanten? Ik help u graag (gratis) op weg door een coachinggesprek, wanneer het u uit komt! Mail gerust.
Remmelt van der Kuur, Rembranding (info@rembranding.nl)
http://www.rembranding.nl

* Hoe kom je over voor de camera? (03-04-2020)
Gratis online adviesgesprek
Thuis werken betekent ook veel online werken. Dan ben je letterlijk zichtbaar voor je gesprekspartner(s). Maar dat is voor veel ondernemers best spannend. Hoe presenteer je jezelf online? Hoe kom je eigenlijk over voor de camera? Ik bied aan om met jou een half uur te werken aan / te kijken naar jouw online performance. Zo kun jij (jezelf) presenteren met meer zelfvertrouwen. Per week heb ik ruimte voor vijf gesprekken.
Tineke Stuifzand, 10 voor je dag | Dagvoorzitter en Presentatiecoach (tineke@10voorjedag.nl)
http://www.10voorjedag.nl

 


 

 

Omschrijf uw vraag of aanbod
Omschrijf uw vraag of aanbod. Biedt u hulp, omschrijf dan zo goed mogelijk wat uw bedrijf aan andere ondernemers te bieden heeft. Zoekt u hulp? Probeer dit dan zo goed mogelijk te omschrijven.
Kies type
Gaat het hierbij om gratis hulp?
Omschrijving
Geef een omschrijving van uw aangeboden of gevraagde hulp
Uw gegevens
Bedrijfsnaam
Contactpersoon (optioneel)
E-mailadres

Contact

OndernemersVereniging de Driehoek
info@ovdd.nl

Secretariaat

Tineke Stuifzand
Parksingel 61
8256 GG Biddinghuizen
T 06 - 82 69 59 70

IBAN: NL59ABNA 0471288160

Volg ons

  • Twitter
  • Facebook

Sitemap

Home
Netwerken
Belangenbehartiging
Actueel
Over OVDD
Leden
Contact
Inloggen Mijn OVDD

Lid worden

Investeer vandaag nog in een interessant netwerk van ondernemers in uw eigen gemeente Dronten: word lid van de OVDD!

Nu lid worden

Suggesties

Heeft u suggesties voor de OVDD? Of heeft u nieuws voor op de website? Laat het ons weten via info@ovdd.nl

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren